error: -1 Unknown symbol in module when installing of RTAI3.3 on LInux 2.6.11.11

Bo Gao gao_b at cs.concordia.ca
Sat Aug 19 23:06:02 CEST 2006


Hello,
I am new for rtai and trying to install the rtai-3.3 on Linux 2.6.11 
And I followed the RTAI-TARGET-HOWTO.txt. After I patched the 
kernel,rebooted the machine and compiled and installed the rtai. I 
tried to run the test program in  the testsuite. I got a error as 
follows

//////errors when I was running usr/realtime/testsuite/kern/latency/run //////
bash-3.00# ./run
*
*
* Type ^C to stop this application.
*
*
insmod: error inserting '/usr/realtime/modules/rtai_hal.ko': -1 Unknown 
symbol in module
ERROR: cannot load /usr/realtime/modules/rtai_hal.ko
insmod: error inserting 'latency_rt.ko': -1 Unknown symbol in module
ERROR: cannot load latency_rt.ko
Warning: Error opening /proc/rtai/latency_calibrate
        Couldn't get infos about the module's state.
Error opening /dev/rtf3
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Then I used the dmesg to check the log message and I found something 
like this.

/////////message obtained with dmesg///////////////////////////////////////
rtai_hal: Unknown symbol adeos_extern_irq_handler
rtai_hal: Unknown symbol __adeos_tick_regs
latency_rt: Unknown symbol nano2count
latency_rt: Unknown symbol rt_get_time
latency_rt: Unknown symbol rt_task_make_periodic
latency_rt: Unknown symbol rt_set_runnable_on_cpus
latency_rt: Unknown symbol start_rt_timer
latency_rt: Unknown symbol rt_assign_irq_to_cpu
latency_rt: Unknown symbol rt_task_delete
latency_rt: Unknown symbol rtf_put
latency_rt: Unknown symbol stop_rt_timer
latency_rt: Unknown symbol rtf_destroy
latency_rt: Unknown symbol rt_get_cpu_time_ns
latency_rt: Unknown symbol rt_linux_use_fpu
latency_rt: Unknown symbol rt_set_oneshot_mode
latency_rt: Unknown symbol rtf_create
latency_rt: Unknown symbol rt_task_init
latency_rt: Unknown symbol count2nano
latency_rt: Unknown symbol rt_set_periodic_mode
latency_rt: Unknown symbol rt_reset_irq_to_sym_mode
latency_rt: Unknown symbol rt_task_wait_period
/////////message obtained with dmesg/////////////////////////////////////////


Can anybody give some hints about the errors ? Also when I was 
configuring the kernel, I could not find the "Interrupt Pipeline" under 
the "Processor type and feature". Is this a problem?

Your help is really apprieciated.

Have A Good Weekend!

Sincerely

Bo Gao

E-mail:gao_b at cs.concordia.ca





More information about the Rtai mailing list