fusion 0.5 - testsuite crashes

Daniel Rohrbach dro at sysgo.com
Mon Oct 18 13:56:32 CEST 2004


Hello all,

I have a problem using fusion-0.5 with Linux-2.6.8.1. The klatency test works 
fine, but the latency test causes trouble.

In the beginnging it works fine too:

--------------------------------------------------------------------------------------------
Adeos: Domain RTAI registered.
RTAI[hal]: Loaded.            
Adeos: Domain IShield registered.
RTAI[nucleus]: Xenomai core v0.5 started.
min = 11733 ns, max = 58667 ns, avg = 21790 ns, overrun = 0
min = 11733 ns, max = 67886 ns, avg = 22629 ns, overrun = 0
min = 13410 ns, max = 72914 ns, avg = 25981 ns, overrun = 0
--------------------------------------------------------------------------------------------

But if I terminate the test by pressing Control-C  the following appears:

--------------------------------------------------------------------------------------------
Unable to handle kernel paging request at virtual address 00100100
printing eip:                                                    
c011b75e      
*pde = 00000000
Oops: 0000 [#1]
Modules linked in: rtai_native rtai_nucleus rtai_hal
CPU:    0                                           
EIP:    0060:[<c011b75e>]    Not tainted
EFLAGS: 00010202   (2.6.8.1-adeos) 
EIP is at __kill_pg_info+0x5e/0x80           
eax: 00000000   ebx: 00100100   ecx: 00000001   edx: 00000000
esi: c390f804   edi: 00000001   ebp: 00000000   esp: c3d87e4c
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068                               
Process events/0 (pid: 3, threadinfo=c3d86000 task=c10beb70)
Stack: 00000002 00000003 00000003 c3d12000 c011b794 00000002 00000001 0000000f 
       c011ba4e 00000002 00000001 0000000f c01a2061 0000000f 00000002 00000001 
       c01111bd 00000001 000dd130 c3d12511 c3d12110 c3d87ee8 c021708f c10dd130 
Call Trace:                                                                    
[<c011b794>] kill_pg_info+0x14/0x20
[<c011ba4e>] kill_pg+0x1e/0x30     
[<c01a2061>] n_tty_receive_buf+0x761/0xb60
[<c01111bd>] deactivate_task+0x1d/0x40    
[<c021708f>] schedule+0x2cf/0x4d0     
[<c0111024>] recalc_task_prio+0x94/0x1b0
[<c0123406>] __adeos_handle_event+0x96/0x110
[<c0111531>] finish_task_switch+0x21/0x60   
[<c021708f>] schedule+0x2cf/0x4d0        
[<c01a03a6>] flush_to_ldisc+0x76/0xd0
[<c011fda7>] worker_thread+0x197/0x240
[<c01a0330>] flush_to_ldisc+0x0/0xd0  
[<c0216f6b>] schedule+0x1ab/0x4d0   
[<c0111ae0>] default_wake_function+0x0/0x20
[<c0111ae0>] default_wake_function+0x0/0x20
[<c011fc10>] worker_thread+0x0/0x240       
[<c0123043>] kthread+0xa3/0xb0      
[<c0122fa0>] kthread+0x0/0xb0 
[<c0103fed>] kernel_thread_helper+0xd/0x20
Code: 8b 03 8d 74 26 00 39 f3 8d 83 04 ff ff ff 75 d2 85 ff 0f 95 
 <4>Adeos: Domain IShield unregistered.                           
RTAI[nucleus]: Xenomai core stopped.   
Adeos: Domain RTAI unregistered.    
RTAI[hal]: Unloaded.            
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

After this output the machine doesn't work anymore, I have to reboot it.
The cruncher test makes also trouble. If I start it, there is a "kernel NULL 
pointer dereference at virtual address ".

Has anybody ideas, what I do wrong here?

Regards,
Daniel





More information about the Rtai mailing list